Gaziantep mutfağı denilince akla kebapla beraber çıtır mı çıtır , leziz mi leziz tatlılar geliyor.Sizin için klasik fıstıklı baklava ve fıstık sarmayı fotoğrafladım.Ankara'da incecik yapılan fıstık sarma buradaki tatlıcılarda gördüğünüz gibi baklava ile aynı boyutta yapılıyor.
Bu şehirde hemen her sokakta kebapçı ve hemen yanında veya yakınlarında tatlıcı bulmak mümkün.Eğer nefsime hakim olmazsam birgün bu şehirden ayrıldığımda kaç kilo alarak gideceğimi tahmin bile edemiyorum.
Şehrin merkezine, çarşıya gittiğimde tatlıcıların vitrinlerinde sergilenen birbirinden albenili tatlılar karşısında dayanmak oldukça zor oluyor.Fırından yeni çıkmış,şerbetlenmiş tatlılar burada yenilince damakta yoğun bir şeker tadı bırakmadığından yenilen adeti kontrol etmek oldukça güç olmakta.
Gaziantep , fıstık cenneti olduğundan burada cevizli baklava bulmak her zaman mümkün olmuyor. Hatta yaşıtım olup hayatında hiç cevizli baklava yememiş,"cevizli baklava mı olurmuş canım" tepkisini veren kişilerle bile tanıştım. Pastanelerde çok lezzetli kurupastalar, yaşpastalar yapılıyor.Hepsinde fıstık var.İçinde kullanılmazsa bile süslemede mutlaka fıstık kullanıyorlar.
Yani ; fıstık mutfakta her yerde.
dilekcim hayırlı olsun yeni sayfan:) ben iyiki orada yaşamıyormuşum yalnız:)) kilo almaya müsait bünyem zaptedilebilirmiydi bilmiyorum:)))
YanıtlaSilnimet
Zaptetmek oldukça zor oluyor zaten Nimetcim...
YanıtlaSil